Naslednji turnir
Spomladanski pokal 2024
Mengeš, 23. 3. 2024

Zimski pokal 2024
Kranj, 24. 2. 2024

Zadnji turnir
Sevnica Open 2024

Slovenski pokal 23/24
1. Anže Božič 480
2. Bernard Rjavec 388
3. Gal Bohinc 403
4. Nejc Škrlep 370
5. Jakob Zalokar Obadič 334

Osnovnošolci
1. Marcel Janez Novak 500
2. Zala Škrlep 360
3. Leon Zupan 345


Pokrovitelji
Kolesarski center
Sevnica
OŠ Franceta Prešerna
Kranj

Nakup namiznega hokeja
in nadomestnih delov

Kontakt: nhzs.info@gmail.com

Športni rezultati v živo
 


Anže Božič v Celju do svoje prve zmage v sezoni 2011/12
27.03.2012 2012b 04:11
V Celju je bil prvič odigran turnir za Slovenski pokal. V Don Boskovem salezijanskem mladinskem centru se je zbralo 15 tekmovalcev iz Kranja, Mengša, Sevnice in Celja.
Tekmovanje se je začelo z več kot polurno zamudo, ker nekateri igralci kar niso in niso uspeli najti prizorišča. Sam turnir je sicer potekal brez zapletov, kar gre zasluga tudi samim organizatorjem.
Pogled na prijavljene igralce je obetal miren prehod prvih osmih nosilcev v play off, nakar se je v zadnjem hipu na turnir prijavil član NHK Mengeš, Ajdin Osmanagić, ki je zadnji turnir odigral davnega leta 2005 v Opatiji na Hrvaškem.
V prvem delu smo spremljali zelo izenačene dvoboje prvih 7 nosilcev, ki so se nekako odlepili od ostalih. Po dobri polovici turnirja je bila razlika med prvim in sedmim zgolj 2 točki! Še posebej visoko sta bila mlada Andraž Jene iz Sevnice in Jan Stankovič iz Kranja. Pričakovano pa so se na koncu rednega dela pred njiju vendarle uvrstili izkušeni Nejc, Anže in oba Bernarda. Ajdinu je uspel preboj med prvih 8, presenetljivo pa je bil pred Lenartom Travnom tudi najmlajši Miha Škrlep.

V četrtfinalu smo spremljali prvega izmed 3 infarktnih dvobojev Bernarda Škrlepa, sicer tudi avtorja tega teksta. ;)
Jan je bil s svojimi streli od daleč z desnim branilcem nerešljiva uganka. V tretji tekmi je Bernardu končno uspelo najti recept za te strele, stekel pa mu je tudi napad. V četrti tekmi Jan ni uspel zadržati prednosti treh golov. Peta tekma je bila sploh živčna, v podaljšku je Jan napadal in streljal, a na koncu potegnil kratko.

V polfinalu je sledila nova drama, na kar pa po 8:1 po prvi tekmi sploh ni kazalo.
Bernardu je še uspelo dvakrat izenačiti, peto tekmo pa je Anže mirno pripeljal do konca in se uvrstil finale, kjer ga je že čakal Nejc, ki je sicer s 3:0, a tesno v vseh treh tekmah, ugnal prvega nosilca turnirja Bernarda Rjavca.
Tokrat je bil uspešnejši Anže, ki se je tako še utrdil na prvem mestu skupnega seštevka Slovenskega pokala.
3. dramo pa smo spremljali v tekmi za tretje mesto. Dvoboj obeh Bernardov, gonilnih sil slovenskega namiznega hokeja. PO zaostanku 0:2 je Škrlepu uspel veliki povratek, najprej izenačenje na 2:2 in nato še podaljšek v peti tekmi, ki jo je slednji zaključil enako kot prej proti Janu. S hladnim tušem za nasprotnika po njegovem hudem obleganju.

Poleg play offa sta potekali še tekmi za 9. in 11. mesto. Miha je malce pokvaril odličen vtis in na koncu končal kot deseti, 11. mesto pa je pripadlo najboljšemu domačinu, Timu Kalamizi.
Končni vrstni red je torej z izjemo dveh menjav mest ostal skoraj enak tistemu iz predtekmovanja.

Slovenski pokal se nadaljuje čez mesec dni v Sevnici.

Slike so na voljo na spletni strani SCM Celja

Vsi rezultati
Končni vrstni red:
1. Anže Božič
2. Nejc Škrlep
3. Bernard Škrlep
4. Bernard Rjavec
5. Andraž Jene
6. Jan Stankovič
7. Matjaž Traven
8. Ajdin Osmanagić
9 Lenart Traven
10 Miha Skrlep
11 Tim Kalamiza
12 Goran Radošević
13 Almedin Salkanović
14 Nejc Godec
15 Aleksander ConevHTML Comment Box is loading comments...