Naslednji turnir
Pokal Kranja 2021
Kranj, 9. 10. 2021

Zadnji turnir
Mengeš Open 2021

Slovenski pokal 2122
1. Anže Božič 230
2. Bernard Rjavec 220
3. Nejc Škrlep 173
4. Miha Škrlep 125
4. Bernard Škrlep 125

Osnovnošolci
1. Jakob Zalokar Obadič 160
2. Gal Bohinc 150
3. Bine Gajšek 135


Pokrovitelji
Kolesarski center
Sevnica
OŠ Franceta Prešerna
Kranj

Nakup namiznega hokeja
in nadomestnih delov

Kontakt: nhzs.info@gmail.com


Madžari pokorili Zagreb
18.03.2008 2008b 13:36
Na Odprtem prvenstvu Zagreba so vajete v svoje roke vzeli Madžari in se "maščevali" za slabši prejšnji dan v Kranju. Prvo mesto je osvojil Magor Papp pred Balintom Nagyjem in domačinom Kristijanom Ćurkovićem. Štirje Slovenci so izpadli v četrtfinalu, skupna lovorika vikenda pa je romala v roke Danca Axelsena.

Podobna drama, kot v soboto, se je odvijala tudi dan kasneje na Odprtem prvenstvu Zagreba, ki je prav tako štel za serijo Sportmaster Tour. Po rednem delu je odlično kazalo Slovencem, saj je bil v vodstvu Bernard Rjavec, tretji je bil Nejc Škrlep, peti Uroš Matanovič, sedmi Jaka Škrlep, trinajsti Bernard Škrlep (oba NHK Mengeš) in štirinajsti Tim Weisseisen (NHS KŠK). Prvi štirje so se uvrstili v četrtfinale, kjer so vsi doživeli hladen tuš. Rjavca je gladko izločil najboljši Madžar Magor Papp, N. Škrlep je moral prizati premoč Balintu Nagyju (Mad), J. Škrlep K. Ćurkoviću (Hrv), Matanoviča pa je le za las ugnal Axelson (Dan).

Najbolj zanimivo je bilo v finalu, kjer v odločilni peti tekmi trinajsti po rednem delu Nagy vodil klubskega kolego Magorja Pappa že s 4:0. Potem pa naverjeten preobrat, katerega so sposobni prirediti le največji mojstri. V zmago že prepričani Nagy je popustil, to darilo pa je s pravo kanonado golov dodobra izkoristil Papp ter zadetek za izenačenje »zabil« prav v zadnjih sekundah. Spet smo spremljali podaljšek, kjer je bolše živce ohranil slednji ter se tako veselil druge zmage na turneji za SM Tour – lansko leto je Papp slavil prav na Odprtem prvenstvu Slovenije. Lovoriko za skupnega zmagovalca vikenda je prejel Danec Bjarne Axelsen (2. in 3. mesto).


Celotni vrstni red in rezultati


Vrstni red top 10:

  1. Magor Papp (Mad)

  2. Balint Nagy (Mad)

  3. Bjarne Axelsen (Dan)

  4. Kristijan Curkovic (Hrv)

  5. Bernard Rjavec

  6. Nejc Škrlep

  7. Uroš Matanovič

  8. Jaka Škrlep

  9. Marko Ćurković (Hrv)

  10. Laszlo Altmann (Mad) ...