Naslednji turnir
Mengeš Open
Mengeš, 25. 9. 2021

Zadnji turnir
Spomladanski pokal 2021
Slovenski pokal 20/21
1. Anže Božič 305
2. Bernard Rjavec 285
3. Nejc Škrlep 275
4. Jakob Zalokar Obadič 251
5. Bernard Škrlep 236

Osnovnošolci
1. Jakob Zalokar Obadič 320
2. Gal Bohinc 290
3. Mojca Škrlep 261


Pokrovitelji
Kolesarski center
Sevnica
OŠ Franceta Prešerna
Kranj

Nakup namiznega hokeja
in nadomestnih delov

Kontakt: nhzs.info@gmail.com


Slovenci odlični 7. na SP v Talinu! Anže posamezno 38.
28.08.2021 2021b 09:43
Pretekli vikend je v Tallinnu v Estoniji potekalo 17. svetovno prvenstvo v namiznem hokeju, ki se ga je udeležila tudi slovenska ekipa. Ker svojih predstavnikov v kategorijah žensk, veteranov in mladincev nismo imeli, so naši reprezentanti s svojimi nastopi pričeli v ekipnem tekmovanju, v katerem so Slovenijo predstavljali člani NHK Kranj Anže Božič, Bernard Rjavec, Nejc in Rok Škrlep ter Andrej Oblak. Tekmovanja niso pričeli najbolje, saj so v skupinskem delu izgubili tekme proti Finski, Švedski, Nemčiji in Latviji, s čimer so se uvrstili v razigravanje za 7. mesto. Tam so najprej v tesnem dvoboju presenetljivo odpravili reprezentanco Češke, svetovnimi podprvaki izpred štirh let. Za poraz v skupinskem delu so se nato uspeli oddolžiti še Nemcem s pravim preobratom v zadnjem 5. krogu. S tem so osvojili končno 7. mesto, kar je najboljša slovenska uvrstitev na svetovnih prvenstvih do sedaj.

Na turnirju posameznikov se je z odličnim 38. mestom izkazal Anže Božič, preostali igralci pa se niso uspeli uvrstiti v finalno skupin. Bernard je osvojil 79., Nejc 82., Rok pa 98. mesto. Vsi so s temi rezultati vsaj malenkostno izboljšali svoj položaj na svetovni lestvici, na kateri Anže, kot najvišje uvrščeni slovenski igralec po zadnji posodobitvi, zaseda 85. mesto.

Anže in Bernard sta se udeležila še turnirja Tallin Open in na njem zasedla 10. in 13. mesto. Za uvrstitev v izločilne boje sta v sistemu z majhnim številom odigranih tekem naredila preveč napak proti nižje postavljenim igralcem in tako za nekaj točk zaostala za mesti, ki so vodila v četrtfinale.

Svetovni prvak je po zmagi nad rojakom Nikito Zholobovim prvič postal Rus Yanis Galuzo. V ekipnem tekmovanju so se zmage veselili Latvijci.