Naslednja turnirja
Koper Open 2024
Koper, 18. 5. 2024
DP 2024
Sevnica, 1. 6. 2024

Končani turnirji 2023/24
Kranj Open in DP 2024
Spomladanski pokal in DP 2024
Zimski pokal
Sevnica Open 2024
Miklavžev turnir 2024
Pokal Kranja 2024
Slovenia Open 2024
Mengeš Open 2024

Slovenski pokal 23/24
1. Anže Božič 560
2. Gal Bohinc 453
3. Bernard Rjavec 451
4. Nejc Škrlep 430
5. Jakob Zalokar Obadič 404

Osnovnošolci
1. Marcel Janez Novak 580
2. Zala Škrlep 430
3. Leon Zupan 345


Pokrovitelji
Kolesarski center
Sevnica
OŠ Franceta Prešerna
Kranj

Nakup namiznega hokeja
in nadomestnih delov

Kontakt: nhzs.info@gmail.com

Športni rezultati v živo
 
 
 


Odlični nastopi slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu
02.07.2023 2023b 20:27
Med 15. in 18.6. je v norveškem mestu Bryne potekalo svetovno prvenstvo v namiznem hokeju, na katerem je zelo dobro nastopila tudi številčna slovenska ekipa. Uspešen vikend za našo reprezentanco je že na četrkovem ogrevalnem Grand Prix turnirju s 4. mestom napovedal Nejc Škrlep. Anže Božič je na 9. mestu zaostal za uvrstitvijo v izločilne boje, Jakob Zalokar Obadič pa je kot zmagovalec 2. divizije zasedel končno 25. mesto.

V petek so bili na sporedu boji v kategorijah žensk, veteranov in mladincev. Dopoldne so se Mojca, Zala in Ana Škrlep dobro upirale favoriziranim ženskim ekipam, a po remiju z Norvežankami za las ostale brez polfinala in po zmagi nad Švedsko osvojile 5. mesto. Še bolje jim je šlo na posamičnem turnirju, kjer je bila Mojca do zadnjega v igri celo za uvrstitev v izločilne boje. Na koncu je zasedla 10. mesto. Zala je bila 14., Ana pa 25. S svojim edinim nastopom je v kategoriji veteranov dobro opravil tudi Bernard Škrlep. V izenačeni konkurenci se mu je uspelo prebiti v finalno skupino, kar je zadoščalo za uvrstitev v prvo polovico tekmovalcev in končno 21. mesto. Med mladinci je Jakob Zalokar Obadič podobno kot Mojca lovil uvrstitev v izločilne boje, a bil za to kljub dobrim predstavam nekoliko prekratek in osvojil 10. mesto.

Pestro soboto je otvorilo tekmovanje ekip v odprti kategoriji. Slovenska reprezentanca, ki so jo zastopali Anže Božič, Jakob Zalokar Obadič, Bernard Rjavec ter Nejc, Bernard, Mojca, Zala in Ana Škrlep, je bila v svoji skupini nemočna proti Latviji, Finski in Češki, za uvrstitev v četrtfinale pa je uspela premagati Nemčijo. Tam so jo suvereno odpravili kasnejši podprvaki Ukrajinci. V bojih za razvrstitev od 5. do 8. mesta so naši najprej izgubili proti gostiteljem Norvežanom, nato pa odlične igre prikazali proti favorizirani Estoniji. Ker je bil rezultat po 25 odigranih tekmah izenačen, je zmagovalca določila tekma kapetanov. V njej je Anžetu v zadnjih sekundah tekme uspelo izsiliti podaljšek in tam Sloveniji zagotoviti končno 7. mesto in s tem izenačitev najboljše slovenske ekipne uvrstitve doslej.

Vzporedno s skupinskim delom ekipnega turnirja je potekalo tudi tekmovanje v kategoriji otrok do 13. leta starosti, kjer sta Slovenijo zastopali Zala in Ana Škrlep. Zala je zasedla 13. mesto, prijetno presenečenje pa je pripravila Ana in končala le mesto za njo.

Tudi v najprestižnejši odprti kategoriji so naši igralci nadaljevali z odličnimi predstavami. V izjemno močni in strnjeni konkurenci se je Anžetu, Jakobu in Bernardu Rjavcu uspelo uvrstiti v finalno skupino, Nejcu pa je za ta podvig zmanjkala le 1 točka. Boje je tako nadaljeval v 2. diviziji, medtem ko sta Mojca in Zala končali v 3. diviziji. Na zadnji dan tekmovanj so jima po številnih odigranih tekmah že nekoliko pošle moči, tako da sta končali pri repu 112-ih uvrščenih tekmovalcev. Nejc je svoje nastope zaključil z 10. mestom v 2. diviziji in končnim 74. mestom. Bernard v finalni skupini ni našel svoje prave igre in zasedel končno 63. mesto, zelo dobro pa sta se z najboljšimi igralci na svetu borila Jakob in Anže. Slednjemu se je po odličnem zaključku finalne skupine kot prvemu Slovencu doslej uspelo uvrstiti v izločilne boje v odprti konkurenci. V 1/16-finala nato ni imel nobenih možnosti proti Ukrajincu Ignatenku, tako da je osvojil 32. mesto. Jakob je končal kot 43. 

Prav vsi Slovenci so po zaslugi dobrih rezultatov močno napredovali tudi na svetovni lestvici. Anže je s 66. mestom izboljšal do sedaj najvišjo slovensko uvrstitev, ki jo je od oktobra 2009 z 68. mestom držal Uroš Matanovič. Jakob se je močno približal elitni stoterici in zaseda 106. mesto, Bernard je 127., Nejc 158., Bernard Škrlep 268., Mojca 803., Zala 1046., Ana pa 1634.

Naslove svetovnih prvakov so osvojili Latvijka Krista Annija Lagzdina med ženskami, Šved Hans Osterman med veterani, Estonec Igor Saveljev med superveterani nad 55. let, Latvijec Rainers Neija med otroci do 13 let ter Ukrajinec Evgeniy Matantsev med mladinci in v odprti kategoriji, kjer je z zgolj 16 leti postal najmlajši svetovni prvak doslej. Ekipno so bili med veterani najboljši Švedi, med ženskami Ukrajinke, med mladinci ter v odprti kategoriji pa Latvijci. Do menjave je prišlo tudi na mestu številke 1 na svetovni lestvici, ki ga sedaj zaseda Šved Oscar Henriksson.