Naslednji turnir
Spomladanski pokal 2024
Mengeš, 23. 3. 2024

Zimski pokal 2024
Kranj, 24. 2. 2024

Zadnji turnir
Sevnica Open 2024

Slovenski pokal 23/24
1. Anže Božič 480
2. Bernard Rjavec 388
3. Gal Bohinc 403
4. Nejc Škrlep 370
5. Jakob Zalokar Obadič 334

Osnovnošolci
1. Marcel Janez Novak 500
2. Zala Škrlep 360
3. Leon Zupan 345


Pokrovitelji
Kolesarski center
Sevnica
OŠ Franceta Prešerna
Kranj

Nakup namiznega hokeja
in nadomestnih delov

Kontakt: nhzs.info@gmail.com

Športni rezultati v živo
 


Urošu Matanoviču Slovenski pokal po novi zmagi
28.05.2008 2008b 22:24
Uroš Matanovič je šele v podaljšku pete tekme strl odpor Armina Čamdžiča in tako potrdil naslov slovenskega prvaka! V polfinalu je bil boljši od Bernarda Rjavca, ki je v malem finalu s 3:2 v zmagah premagal Tima Weisseisna (vsi NHK Kranj). Zlasti finale je bil prava poslastica, katere slovenski namizni hokej še ni doživel!

Vrhunska igra, katere se ne bi sramovali niti najboljši igralci na svetu, goli pa so praktično padali iz vseh mogočih in nemogočih pozicij. Številni infarktni preobrati so dodobra šokirali tudi namiznega hokeja nevajeno publiko, ki se je v OŠ Franceta Prešerna nabrala tekom play-offa in nekateri kar niso mogli verjetni, da lahko le en gol odloči tako velik turnir. Zagotovo dober obet pred morebitnim lansiranjem tega športa na televizijske ekrane, kjer najboljši igralci in igralke že navdušujejo rusko javnost. Prvo tekmo je dobil Uroš Matanovič, kateremu je bil to že deveti zaporedni finale! V drugi se je tehtnica na Arminovo stran nagnila šele po podaljšku, v tretji tekmi pa je zmagovalec zadnjega turnirja prvič povedel v zmagah. Sledila je četrta tekma in izenačenje Urketa nato pa še zadnja tekma. Odlična igra na obeh straneh, toda Armin je s tremi zaporednimi zadetki minuto in pol pred koncem povedel s 5:2. Mnogi so že pomislili na zanesljivo zmago, toda podobno kot Papp v Zagrebu je Uroš s tremi enakimi goli z desnim napadalcev rezultat izenačil že po pol minute in v naslednjih napadih celo povedel. Nekaj sekund pred koncem si je s še enim lepim golom zaslužen podaljšek priboril Armin. To je bil tretji finale teh tekmecev in tudi tretji podaljšek na peti odločilni tekmi. Prva dva je takrat kar nekoliko presenetljivo dobil slednji, a v tretje je uspelo tudi bolje postavljenemu igralcu na svetovni lestvici. Zaslužena zmaga številke ena slovenskega namiznega hokeja, čeprav bi si zmago zaslužil tudi Armin, tretje mesto oziroma polfinale pa poleg Bernarda Rjavca še nekaj igralcev, toda te pozicije so lahko rezervirane le za štiri tekmovalce.

Shrani.si Shrani.si
Zmagovalci OP Kranja in celotnega Slovenskega pokala: Armin Čamdžič, Uroš Matanovič, Bernard Rjavec(slika 1); Bernard Rjavec, Uroš Matanovič in Armin Čamdžič (slika 2)

Na Odprtem prvenstvu Kranja je nastopilo kar 28 igralcev iz Slovenije in Hrvaške, ki so bili najprej razdeljeni v dve skupini. Kakih večjih presenečenj v rednem delu ni bilo, omeniti velja le stoprocentni izkupiček Bernarda Rjavca in le eno preneseno točko Nejca Škrlepa, vseeno pa so bile razlike zelo majhne. Po finaln skupini A je bil vrstni red takšen: 1. U. Matanovič, 2. Čamdžič, 3. Weisseisen, 4. Rjavec, 5. Kufrin, 6. Starman, 7. M. Škrlep, 8. A. Oblak, 9. Rechberger, 10. R. Škrlep, 11. B. Škrlep in 12. N. Škrlep. V B skupini je bil najboljši Domen Zupančič v C pa Liza Škrlep. Sledila so četrfinala, kjer se je moral Uroš kar namučiti z Andrejem, Armin pa je v treh tekmah ugnal Mateja. Največ dela sta imela Tim in Bernard, ki sta šele po petih tekmah premagala Klavdija in Vjekoslava – slednji je v zadnji tekmi že vodil z dvema goloma. V prvem polfinalu je zanesljivo slavil Uke, v drugem pa smo zopet gledali pravo dramo. Prvi dvoboj je dokaj gladko dobil Armin, drugega Tim, tretjega pa spet mlajši tekmovalec. V četrti tekmi smo videli podaljšek, Čamdžič pa se je v finale uvrstil šele po približno šestih minutah zadrževanja diha številnih gledalcev. V malem finalu je zasluženo slavil Bernard, čeprav je po treh tekmah in treh podaljških Tim že vodil v zmagah z 2:1.

Slednji je naredil ogromen skok na svetovni lestvici in se močno približal Jaku Škrlepu na petem mestu. Za 35 točk je napredoval Armin, največji skok pa je uspel Klavdiju. Dodatne točke bodo v skupen seštevek pripeli še Vjekoslav, Matej, Sebastjan, Rok, Domen, Andrej, Zoran, Miha, Dominik, Bojan in drugi. Sploh prvič so na turnirju za Slovenski pokal nastopile tudi štiri tekmovalke, kar je lep obet pred naslednjo sezono. Morebiti bi v prihodnji sezoni lahko gledali tudi ženske turnirje, če bi se na tekmah za Slovenski pokal zbrale najmanj tri (štiri) pripadnice nežnejšeha sloja. Če ne prej pa verjetno kar na Odprtem prvenstvu Slovenije.

Uroš je po Sergeju in Jaku še tretji Slovenec, ki je osvojil Slovenski pokal. Odločilna je bila polfinalna zmaga nad Bernardom. Tretje mesto si je z drugim mestom prifiniširal Armin. Na dvanajstih turnirjih je nastopilo kar 68 tekmovalcev in tudi v naslednji, kjer se pričakuje nov rekord po številu udeležencev, bo odigranih 12 turnirjev, verjetno s kakšnim dodatnim Sevniškim. V novi sezoni bomo spremljali tudi pravi boj za 8 mest, ki vodijo na SP 2008 v Budimpešti. Po vsej verjetnosti bo Madžarsko prestolnico videlo šest najboljših po lestvici za Slovenski pokal in izmed preostalih dva najboljša po Svetovni lestvici...

Med finalnim delom in play-offom se je odigralo že tretje Ekipno državno prvenstvo, kjer so se tekmovalcem pridružili nekateri novi obrazi na čelu z Jakom in Anžetom. Tako so prva tri mesta pobrale ekipe NHK Kranj I, II in III. NHK Mengeš so osvojili končno četrto mesto, v klubskem obračunu za peto mesto pa je bila uspešnejša večinoma ženska ekipa NHK Kranj IV pred NHK Kranj V.ODPRTO PRVENSTVO KRANJA 2008 (končni vrstni red):

1. Uroš Matanovič
2. Armin Čamdžič
3. Bernard Rjavec
4. Tim Weisseisen
5. Vjekoslav Kufrin (Hrv)
6. Klavdij Starman
7. Matej Škrlep
8. Andrej Oblak
9. Sebastjan Rechberger
10. Rok Škrlep
11. Bernard Škrlep
12. Nejc Škrlep
13. Domen Zupančič
14. Andrej Mehle
15. Zoran Mirić (Hrv)
16. Miha Furjan
17. Dominik Šalamon
18. Bojan Bartulovič
19. Goran Šeremet (Hrv)
20. Dean Bolić
21. Liza Škrlep
22. Rok Matanovič
23. Klemen Pisek
24. Nasja Starman
25. Sara Oblak-Rolih
26. Semir Lemeš
27. Gregor Cimerman
28. Tajda Matanovič


EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO 2008 (končni vrstni red):

1. NHK Kranj
(Armin Čamdžič, Uroš Matanovič, Jaka Škrlep, Nejc Škrlep)

2. NHK Kranj II
(Andrej Oblak, Bernard Rjavec, Klavdij Starman, Tim Weisseisen)

3. NHK Kranj III
(Anže Božič, Sebastjan Rechberger, Rok Škrlep, Domen Zupančič)

4. NHK Mengeš
(Andrej Mehle, Vjekoslav Kufrin, Bernard Škrlep, Matej Škrlep)

5. NHK Kranj IV
(Dean Bolić, Sara Oblak-Rolih, Nasja Starman, Liza Škrlep)

6. NHK Kranj V
(Grega Cimerman, Luka Kaurinovič, Semir Lemeš, Rok Matanovič, Madalin Sajn)