Naslednja turnirja
Koper Open 2024
Koper, 18. 5. 2024
DP 2024
Sevnica, 1. 6. 2024

Končani turnirji 2023/24
Kranj Open in DP 2024
Spomladanski pokal in DP 2024
Zimski pokal
Sevnica Open 2024
Miklavžev turnir 2024
Pokal Kranja 2024
Slovenia Open 2024
Mengeš Open 2024

Slovenski pokal 23/24
1. Anže Božič 560
2. Gal Bohinc 453
3. Bernard Rjavec 451
4. Nejc Škrlep 430
5. Jakob Zalokar Obadič 404

Osnovnošolci
1. Marcel Janez Novak 580
2. Zala Škrlep 430
3. Leon Zupan 345


Pokrovitelji
Kolesarski center
Sevnica
OŠ Franceta Prešerna
Kranj

Nakup namiznega hokeja
in nadomestnih delov

Kontakt: nhzs.info@gmail.com

Športni rezultati v živo
 
 
 


Bernardu Rjavcu uvodni turnir
18.03.2008 2008b 13:45
Bernard Rjavec je zmagovalec prvega letošnjega turnirja za Slovenski pokal, saj je v finalu Kranj Cupa s 3:1 v zmagah ugnal Uroša Matanoviča (oba NHS KŠK). S prepričljivim pohodom na vrh je Bernard potrdil dobro formo še iz lanske sezone in nakazal, da bo letos eden glavnih favoritov za prestižni skupni naslov.

V kranjskem Prošportu je nastopilo, za začetek vzpodbudnih, 14 tekmovalcev, manjkali pa so med drugim Jaka Škrlep, Andrej Oblak, Sergej Vasiljev in Sebastjan Rechberger, ki bodo zagotovo popestrili tekmovanje 6. oktobra, ko se bo odigralo 4. Odprto prvenstvo Mengša. Bernard Rjavec je bil najboljši že po rednem delu, v katerem je oddal le tri točke (23), na drugem in tretjem mestu pa sta mu z zaostankom štirih točk sledila Uroš Matanovič in Matej Škrlep (NHK Mengeš). S četrtim mestom je malce presenetil Anže Božič (NHS KŠK), kateremu se, če bo še naprej napredoval v podobnem slogu, obeta še izjemna namiznohokejska kariera. Nastop v četrtfinalu so si priigrali še Armin Čamdžič, Bernard Škrlep, Tim Weisseisen ter Rok Škrlep, kako izenačeni pa so bili tekmovalci, pove podatek, da je osmouvrščeni Rok za drugim Urošom zaostal le ta tri točke. Razočaral je Nejc Škrlep, ki se prvikrat v Sloveniji ni uvrstil v izločilne boje tokrat (še) ni bil tisti pravi. Nekaj vzpodbudnih izidov sta na 10. in 11. poziciji prikazala Aljaž Božič in Luka Kaurinovič, Preddvorčani (Uroš in Luka Potkonjak, Blaž Jovanovič) pa so se nekaj lepimi potezami izkazali in na njih bo treba na prihodnjih turnirjih še kako računati.

V Četrtfinalu je Bernard R. zanesljivo ugnal Roka, ki pa je vseeno na Svetovni lestvici ITHF napredoval za 79 točk. Precej težje delo je imel Uroš M. ki si je proti klubskemu kolegu Timu polfinale zagotovil šele po peti tekmi. Tudi Tim je napredoval nekaj točk na lestvici ITHF, za še večji pohod na slovenski vrh mu primanjkuje le nekaj močnih tekmovanj v tujini. V mengeškem derbiju je Matej s 3:0 v zmagal ugnal Bernarda Š, Anže pa s 3:1 Armina, čeprav je po drugi tekmi Armin tehtnico rahlo prestavil na svojo stran – zmagal je namreč s 7:1. V polfinalu Anže ni bil dorasel tekmec Bernardu R., tudi Uroš pa je Mateja izločil s tistim najvišjim rezultatom 3:0, čeprav se je Matej dobro držal in dvakrat izgubil le z zadetkom razlike. V dvoboju za tretje mesto smo spremljali pravo dramo. Anže je povedel v prvi tekmi, nato je Matej dobil dve zapored, eno kar s 7:0. Anže se visokega poraza ni ustražil ter si priboril še peto tekmo, ki je tretjeuvrščenega dala šele po podaljšku. Boljši in srečnejši je bil Matej, Anže pa je s četrtim mestom vseeno dosegel svoj najboljši rezultat doslej. V finalu smo spremljali zanimiv in izenačen hokej. Bernard R. so se poznale številne izkušnje iz tujih tekmovanj, medtem ko bo Uroš M. na priložnost moral počakati kdaj drugič. S takim treningom kot dosedaj in udeležbo na večjih turnirjih se bo tudi to zgodilo kmalu. Kot že rečeno, se vidimo 6. oktobra v Mengšu. Vsi lepo povabljeni!